Weesper Boekhandel

Kinderboekhandel De Kleine Prins
 
 

Beste vriend van de Weesper Boekhandel,

Even voorstellen, ik ben Nathalie Scheffer, ondernemer in het mooie stadje Weesp. Een ondernemer met liefde voor boeken.

In april 2002 ben ik in de Slijkstraat gestart met mijn kinderboekhandel de Kleine Prins. Een aparte winkel voor kinderboeken bleek een succesformule. In 2012 verdween kantoorvakhandel De Ark. Dit werd in Weesp duidelijk als een gemis gevoeld en ik besloot de uitdaging aan te gaan door een tweede vestiging in de Slijkstraat te openen waar de Weespers behalve voor boeken ook voor de kantoormaterialen terecht kunnen. Dit was een sprong in het diepe want iets willen is een, maar hoe ga je dat financieren? Met behulp van familie en vrienden is dat gelukt en ook deze winkel is een succes.

In 2014 kwam het nare bericht dat de BoekenArk haar deuren ging sluiten. Er ging een schok door Weesp. Deze schok bracht een groepje mensen bijeen die voortvarend ideeën verzamelden voor een plan om in Weesp een Boekhandel PLUS te realiseren. Dit plan werd met mij gedeeld en na een paar weken wikken en wegen, vele gesprekken en het enthousiasme van de boekenbrainstormgroep heb ik het besluit genomen:
IK GA HET DOEN. Wederom een sprong in het diepe…

Nu heb ik wel bewezen dat ik redelijk goed kan zwemmen als ondernemer, maar bij het realiseren van een Boekhandel PLUS heb ik hulp nodig. Financiële hulp. Daar heb ik niet alleen de bank, maar vooral mensen uit Weesp (en omgeving) die het belang zien van een goede boekwinkel in hun stad, Een boekwinkel die meer te bieden heeft dan alleen boeken.

Daarom doe ik een beroep op iedereen die deze nieuwe boekenwinkel een warm hart toedraagt en mij wil helpen. Crowdfunding is een prachtige manier om met velen een doel te kunnen bereiken, waarbij voor iedereen die een steentje bijdraagt het bedrag binnen de perken blijft. Voor mij betekent het dat ik met al die helpende handen de financiering van de boekhandel kan bekostigen.

Voor het realiseren van de Weesper Boekhandel worden obligaties uitgegeven. Deze obligaties zitten in een range van € 100, € 200, € 500 en € 1.000. De obligaties hebben een looptijd van 10 jaar waarbij de rente 3% per jaar bedraagt. Na maximaal 10 jaar worden de obligaties inclusief de rente uitgekeerd aan de obligatiehouder. Voor elke inschrijving wordt een certificaat aan obligatiehouder uitgegeven. Deze certificaten zijn niet verhandelbaar en worden geregistreerd en bijgehouden door een notaris.

Het verhaal is duidelijk, ik kan het niet alleen en heb ik absoluut hulp nodig. UW HULP!

Ik hoop van harte dat u samen met mij een droom wil verwezenlijken en dat wij elkaar in de zomer van 2015 mogen ontmoeten in een gloednieuwe boekenbeleving in Weesp!

Lees meer over dit initiatief en de crowdfunding op

www.vriendenvandeweesperboekhandel.nl